26 Eylül 2011 Pazartesi

Kayıp cihazları askerler sökmüş

Eski BBP Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun yaşamını yitirdiği helikopterin uçuş bilgilerinin yer aldığı iki cihazın sökülme görüntüleri ortaya çıktı.

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e bir subay tarafından gönderildiği belirtilen kazaya ilişkin görüntülerin en önemli bölümünü oluşturan kısmı dünkü Zaman gazetesinde yayımlandı. 45 saniyelik kayıt, askeri helikopterle olay yerine gelen ve asker üniformalı kişileri helikopter enkazından bir takım cihazları sökerken gösteriyor.

Biri söküyor, biri izliyor

Video, gökyüzünde bir askeri helikopterin görünmesiyle başlıyor. Ardından enkazın etrafındaki subaylar gözüküyor. Subaylardan biri elinde turuncu tornavidayla helikopterin ön panelinden parçaları sökerken, diğeri onu izliyor. Üçüncü asker ise biraz daha uzakta oturmuş sigara içiyor. Görüntüleri kaydeden asker ise “Kardeşim şu yüksekliğe bak, inanamıyorum ya, dağ tepemize gelecekmiş gibi sanki” diye bulundukları bölgeyi tarif ediyor. Uzmanlar sökülen cihazların, helikopterin uçuş bilgilerini muhafaza eden ve hangi noktalar arasında uçtuğunu, irtifa bilgilerini, hızını kayıt altına alan Argus 5000 CE ve SKYMAP IIIC cihazları olabileceği kaydediliyor.

Cihazlar ortada yok
Her iki cihaz da kazanın ardından 29 Mart 2009’da Ulaştırma Bakanlığı Kaza Soruşturma Kurulu tarafından olay yerinde görüntülenmişti. Ancak iki gün sonra olay yerinde çekilen fotoğraflarda cihazlara rastlanmadı. Söz konusu cihazların akibeti iki yıldır bilinmiyor.
Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) kamuoyuna yansıyan raporunda, cihazlarla ilgili önemli tespitler yer almıştı. Raporda “Cihazların 31.3.2009 günü öğle saatleri arasında yok olduğu/çalındığı anlaşılmıştır” ifadeleri yer almıştı.
Cumhurbaşkanı Gül’ün Almanya ziyareti sırasında “Cihazları keçiler gelip söküp götürmedi ya” sözleriyle yeniden gündeme gelen ve üzerindeki sır perdesi aralanmaya çalışılan kazanın ardından ortaya atılan iddialar da sabotaj şüphesi doğurmuştu.
Malatya Özel Yetkili Savcılığı, Genelkurmay’dan o gün enkaz bölgesinde bulunan askeri personelin, ne maksatla orada oldukları ve kimlik bilgileri ile fotoğraflarını istedi. Başsavcılık ayrıca yeni bir kaza kırım ekibi oluşturacak. 14 kişiden oluşacak kaza kırım ekibi olay yerinden başlayarak koruma altına alınan helikopter enkazı üzerinde inceleme yapacak.







ULUSAL KANALLAR
ATV İZLE SHOW TV İZLE KANAL D İZLE STAR TV İZLE FOX TV İZLE
TRT 1 İZLE TRT HD İZLE TV8 İZLE KANALTÜRK İZLE FLASH TV İZLE
STV İZLE TV5 İZLE CNBC-E İZLE CİNE5 İZLE
TNT TV İZLE AKILLI TV İZLE PLANET SİNEMA İZLE PLANET TÜRK İZLE PLANET PEMBE İZLE HABER KANALLAR
NTV İZLE CNN TÜRK İZLE TV24 İZLE  İZLE BUGÜN TV İZLE
TRT HABER İZLE STV HABER İZLE TGRT HABER İZLE AHABER İZLE ÜLKE TV İZLE
TV NET İZLE SKY TÜRK İZLE TRT TÜRK İZLE BLOOMBERG İZLE 6NEWS İZLE SPOR KANALLARI
NTV SPOR İZLE TRT SPOR İZLE EUROSPORT İZLE TJK TV İZLE TAY TV İZLE
FB TV İZLE GS TV İZLE BJK TV İZLE LİG RADYO DİNLE NTV SPOR RADYO Müzik KANALLARI
KRAL TV İZLE POWER TÜRK İZLE NUMBER ONE İZLE TRT MÜZİK İZLE Yurdum Tv İZLEÇocuk KANALLARI
Cartoon Network İZLE Karamel Tv İZLE Minika Tv İZLE Planet Çocuk İZLE Yumurcak Tv İZLE
Trt Çocuk İZLE Trt Okul İZLE Çizgi Film Tv İZLE
Tv izle - Canlı Tv - Canlı Tv izle | Televizyon İzle | Televizyon Seyret | Ücretsiz İzle | Online İzle | Tv Seyret | Tv Kanalları | Bedava Tv İzle |Rss | Chat | Şarkı Dinle Canlı Tv güncel blog Sohbet