4 Eylül 2011 Pazar

CHP lideri Aktütün de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Aktütün’de Mehmetçikle bayramlaştı.

Özdemir'den Aydınlar'a sert tepki
CHP Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, sabah saatlerinde Van’a giden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Van Ferit Melen Havaalanı’nda Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç tarafından karşılandı. Jandarma Helikopter Filo Komutanlığı’nda
komutanlar, subay, astsubay ve Mehmetçik ile kahvaltı yaptıktan sonra Aktütün 5. Hudut Tabur Komutanlığı’na geçen Kılıçdaroğlu burada Mehmetçik ile bayramlaştı. Operasyon bölgesinde temaslarını halen sürdüren Kılıçdaroğlu komutanlardan operasyonla ilgili de brifing aldı.
ASKERİN MORALİ ÇOK İYİ


CHP Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, sabah saatlerinde Van’a giden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Van Ferit Melen Havaalanı’nda Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç tarafından karşılandı. Jandarma Helikopter Filo Komutanlığı’nda komutanlar, subay, astsubay ve Mehmetçik ile kahvaltı yaptıktan sonra Aktütün 5. Hudut Tabur Komutanlığı’na geçen Kılıçdaroğlu burada Mehmetçik ile bayramlaştı. Operasyon bölgesinde temaslarını halen sürdüren Kılıçdaroğlu komutanlardan operasyonla ilgili de brifing aldı.
ASKERİN MORALİ ÇOK İYİ
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Aktütün 5. Hudut Tabur Komutanlığı askerlerle birlikte öğlen yemeği yiyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, helikopterle Van'a döndü. Geniş güvenlik önlemleri altında CHP İl Binası'na gelen Kılıçdaroğlu burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bazı görevlerin zor koşullarda yapıldığın belirten Kılıçdaroğlu, bunlardan birini de askerlik olduğunu söyledi. Aktütün'de zor şartlar altın askerlik görvi yapan askerlerin azimli ve inançlı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Askerlere nereli olduklarını sorduk. Gaziantep, İstanbul, Mardinli, Ordulu, Kastamonulu, Tekirdağlı askerler görev yapıyordu. Görevlerinin bilincinde, karalı, azimli ve inançlıdırlar. Zor koşullarda görev yapıyorlar. Ama sonuçta görevlerini tamamlayacak azim ve kararlılık içindeler. Aktütün'ü biz seçmedik .Sınır karakollarından birine gidip bayramlaşmak istedeğimizi talep ettik. Aktütün tercihi karşı taraftan geldi. Bizim için fark etmiyor. Aktütün üç kez saldırıya uğramış. Ancak askerin morali çok iyi. Yeni karakol yapılmış koşulları ve donanımı çok iyi"dedi.

SİLAHLA ÇÖZÜM OLMAZ
Bir gazetecinin Kürt sorunun çözümü konusundaki politikalarını sorması üzerine Kılıçdaroğlu, sorunun silahla çözülmeyeceğini her zaman söylediklerini belirterek, "Bu ülkede ölmeyi değil, hiç kimsenin burnunun kanamasını bile istemeyiz. Aynı havayı soluyoruz, aynı coğrayada yaşıyoruz, aynı suyu içiyoruz, niye düşmanız, niye birbirimizi öldürüyoruz. Bu sorun 1,2 yılın değil, 10, 20 yılın sorunu değil. Çözüm üretmeyen siyaset kurumu. 9 yıldır AKP bu sorunu çözmek için parlamentoya öneriyle geldi mi? Getirin önerinizi biz destek verelim, nasıl çözülecekse çözelim dedik. Şu algının değişmesi lazım. AKP bunu çözecek CHP engel oluyor. Aslında sorunu çözmek isteyen CHP, Engel olan AKP'dir. Bölge halkı da artık bu iktidara güven duymamalı. Bu sorun siyesetin ortak paydasını oluşturmalı. Hepimiz ortak haraket etmeliyiz. Parlementoda biz ortak akıl heyeti kuralım dedik. Masaya oturalım dedik AKP gelmedi, gelmek istemiyor. Bu sorunu insan haklarına dayalı, akılcı yolla çözmek isteyen CHP'dir. Bu sorun silahla çözülmez. Bunu CHP dışında söyleyen var mı? AKP'mi söylüyor. Şu soruyu sormak isterim. AKP'nin sorunun çözümü için getirdiği öneriyi bilen var mı? Bize söylesin. Kimse bilmiyor. Vatandaş gelip bize söylüyor sorunu çözümüne katkı verin. AKP'nin önerisini, yolunu, haritasını, programını bilmiyoruz" dedi.

TÜRKİYE MAVİ MARMARA RAPORUYLA AYAĞINA KURŞUN SIKMIŞTIR
BM'nin Mavi marmara raporunu da değerlendiren Kılıçdaroğlu, BM'nin raporunun Türkiye ve kendilerini tatmin etmediğini belirterek, AKP'nin izlediği politikayı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Mavi marmara olayı beklenen sonucu doğurmadı. AKP olayı BM'ye taşıdı. BM'den çıkan rapor Türkiye'yi ve bizi tatmin etmedi. O rapora bakıp Türkiye Cumhuriyeti tarafından değerlendirirseniz sıfır elde var sıfır. Hatta nefatif. Gazze'nin ablukaya alınmasını meşru gördü o rapor. Orantısız güç kullanıldı. Yurtaşlarımız yaşamını yitirdi. İsrail özür dilemedi, tazminat ödemedi. Ne karar aldık. İlişkilieri ikinci katip düzeyine indireceğiz. Geçmişte de oldu, ne oldu. Güvenlik anlaşmalarını askıya alacağız. Daha öncede askıdaydı. Hiç ticari ilişkilerden söz eden var mı? Niye söz eden yok. Kapalı kapılar arkasında Brüksel'de İsraillilerle yaptıkları görüşmeleri biliyorsunuz. BM raporuyla ortaya çıkan şudur. Türkiye ayağına kurşun sıkmıştır. İsrail alacak raporu Gazze'yi ablukaya aldım. İşte rapor diyecek. AKP bu konuda sınıfta kaldı. Faturayı Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları ödeyecektir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, daha sonra il yönetimi ile yapacağı toplantını ardından saat 18.00'da THY'nin tarifeli uçağıyla Van'dan ayrılacak


ULUSAL KANALLAR
ATV İZLE SHOW TV İZLE KANAL D İZLE STAR TV İZLE FOX TV İZLE
TRT 1 İZLE TRT HD İZLE TV8 İZLE KANALTÜRK İZLE FLASH TV İZLE
STV İZLE TV5 İZLE CNBC-E İZLE CİNE5 İZLE
TNT TV İZLE AKILLI TV İZLE PLANET SİNEMA İZLE PLANET TÜRK İZLE PLANET PEMBE İZLE HABER KANALLAR
NTV İZLE CNN TÜRK İZLE TV24 İZLE  İZLE BUGÜN TV İZLE
TRT HABER İZLE STV HABER İZLE TGRT HABER İZLE AHABER İZLE ÜLKE TV İZLE
TV NET İZLE SKY TÜRK İZLE TRT TÜRK İZLE BLOOMBERG İZLE 6NEWS İZLE SPOR KANALLARI
NTV SPOR İZLE TRT SPOR İZLE EUROSPORT İZLE TJK TV İZLE TAY TV İZLE
FB TV İZLE GS TV İZLE BJK TV İZLE LİG RADYO DİNLE NTV SPOR RADYO Müzik KANALLARI
KRAL TV İZLE POWER TÜRK İZLE NUMBER ONE İZLE TRT MÜZİK İZLE Yurdum Tv İZLEÇocuk KANALLARI
Cartoon Network İZLE Karamel Tv İZLE Minika Tv İZLE Planet Çocuk İZLE Yumurcak Tv İZLE
Trt Çocuk İZLE Trt Okul İZLE Çizgi Film Tv İZLE
Tv izle - Canlı Tv - Canlı Tv izle | Televizyon İzle | Televizyon Seyret | Ücretsiz İzle | Online İzle | Tv Seyret | Tv Kanalları | Bedava Tv İzle |Rss | Chat | Şarkı Dinle Canlı Tv güncel blog Sohbet