28 Ağustos 2011 Pazar

Trablus'ta insan mezbahası bulundu

İsyancılar bile dehşete düştü

Libya lideri Muammer Kaddafi rejiminin devrilmesinin ardından Trablus’un tüm bölgelerini Kaddafi güçlerinden temizlemeye çalışan isyancı güçler, çok sayıda insanın kemiklerinin bulunduğu bir depo keşfetti. Dahası, kentte yapılan aramada öldürülerek buzluğa konmuş bir de ceset bulundu.İnsan kemikleri ve parçalarıyla dolu olan deponun, Trablus’un güneyinde, Kaddafi’nin en genç oğlu Hamis’in askeri birliğine ait karargahın yakınlarında bulunduğu belirtildi.

Bölgede yaşayan insanlar, Perşembe gecesi depo civarında silah ve patlama sesleri duyduklarını ifade etti. Bu bilgi, Kaddafi güçlerinin kaçarken tutsakları infaz etmiş olabileceği düşüncesini doğurdu.

İngiliz Sky News televizyonu, insan mezbahasına dönen depoyu görüntüledi:
Cuma günü, Libyalı isyancılar Hamis’in birliğine ait karargahı ele geçirdi. Dün sabah ise içinde en az 53 insana ait kemik ve vücut parçalarının bulunduğu depo keşfedildi. Deponun dört bir yanına saçılmış kaburga kemikleri ve kafatasları dehşet verici bir görüntü oluşturdu.

Elleri arkadan bağlanmış sekiz ceset, deponun dışında çürümeye terk edilmiş bir şekilde bulundu. Deponun içinde ise petrol varillerinin etrafına saçılmış ve hala olan sıcak çok sayıda ceset bulundu. Bölgede yaşayan Libyalılar, depoda yaklaşık 150 insanın öldürülmüş olabileceğini ifade etti.

Libyalı isyancıları temsil eden Ulusal Geçiş Konseyi yetkilileri, Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından insanlığa karşı işlediği suçlardan aranan Muammer Kaddafi’ye yönelik suçlamaların, mezhabaya dönen deponun bulunmasıyla artabileceğini belirtti.

BUZLUĞA KONAN CESET
Başkent Trablus'ta yaşanan vahşeti gözler önüne seren tek yer Hamis Kaddafi'nin mezbahaya çevirdiği depo değil. İsyancılar, şehrin dört bir yanında yaptıkları aramalarda öldürülerek bir buzluğa konan erkek cesedi buldu.

Cesedin, yapılan incelemeler sonunda Avrupalı olduğu belirtildi. Ancak daha fazla bilgi verilmedi.

KADDAFİ GÖRÜŞMELERE HAZIR İDDİASI
Libya hükümeti sözcüsü Musa İbrahim’in, AP haber ajansının New York bürosunu aradığı ve “Muammer Kaddafi’nin geçici bir hükümet kurulması konusunda görüşmelere hazır olduğunu” belirttiği öne sürüldü.

AP, sesinden tanıdıklarını belirttikleri İbrahim’in “Cuma günü Kaddafi’yle geçici hükümet konusunu değerlendirdiklerini” söylediğini belirtti. Ayrıca, Kaddafi’nin hala Libya’da olduğu ve oğlu El Saadi’nin görüşmelere liderlik edebileceği ifade edildi.

Kaddafi, geçmişte kendisine başkaldıran isyancıları “sıçanlar ve eşkıyalar” olarak tanımlamıştı. İsyancılar, 42 yıl Libya’yı yöneten Kaddafi’yle masaya oturmayacaklarını açıklamıştı.

Öte yandan, Kaddafi’nin güç değişimine yönelik görüşme talebi, İngiltere tarafından “hayali bir girişim” olarak tanımlandı. Dışişleri Bakanı William Hague, merkezi Bingazi’de bulunan Ulusal Geçiş Konseyi’nin çoktan Libya’nın kontrolüne sahip olduğunu söyledi.

Hague, Kaddafi’nin yapabileceği son şeyin geride kalan rejim güçlerine silah bırakmalarını emretmek olduğunu belirtti. İsyancılar başkent Trablus dahil Libya’nın büyük bölümünü kontrol ederken, Kaddafi’nin nerede olduğu bilinmiyor.
 
SİRTE'DE Mİ SAKLANIYOR?
Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil, en son yaptığı basın açıklamasında “Kaddafi’nin nerede olduğunu bilmediklerini, bir ihtimalin hala rejim güçleri kontrolünde olan memleketi Sirte olabileceğini” ifade etti.

Libyalı isyancıların komutanlarından Fevzi Bukatif, Sirte’deki Kaddafi güçlerini teslim olmaya çağırdıklarını ancak çabalarının başarısız olduğunu söyledi. Bukatif, “Sirte’deki insanların çıkıp bizimle konuşmasını istiyoruz ancak şu ana kadar cevap alamadık” dedi.

İsyancı komutanlar, Sirte’ye yapılacak harekatların sonucunda rejim güçlerinin güneydeki Sabha kentine geri çekilebileceklerini belirtti.

Öte yandan, Mısır haber ajansı Mena’nın, Kaddafi’nin altı zırhlı Mercedes ile Libya’dan Cezayir’e geçtiğine yönelik haber geçmesi heyecan yarattı. Ancak bu bilgi resmi ağızlardan doğrulanmadı. 


ULUSAL KANALLAR
ATV İZLE SHOW TV İZLE KANAL D İZLE STAR TV İZLE FOX TV İZLE
TRT 1 İZLE TRT HD İZLE TV8 İZLE KANALTÜRK İZLE FLASH TV İZLE
STV İZLE TV5 İZLE CNBC-E İZLE CİNE5 İZLE
TNT TV İZLE AKILLI TV İZLE PLANET SİNEMA İZLE PLANET TÜRK İZLE PLANET PEMBE İZLE HABER KANALLAR
NTV İZLE CNN TÜRK İZLE TV24 İZLE  İZLE BUGÜN TV İZLE
TRT HABER İZLE STV HABER İZLE TGRT HABER İZLE AHABER İZLE ÜLKE TV İZLE
TV NET İZLE SKY TÜRK İZLE TRT TÜRK İZLE BLOOMBERG İZLE 6NEWS İZLE SPOR KANALLARI
NTV SPOR İZLE TRT SPOR İZLE EUROSPORT İZLE TJK TV İZLE TAY TV İZLE
FB TV İZLE GS TV İZLE BJK TV İZLE LİG RADYO DİNLE NTV SPOR RADYO Müzik KANALLARI
KRAL TV İZLE POWER TÜRK İZLE NUMBER ONE İZLE TRT MÜZİK İZLE Yurdum Tv İZLEÇocuk KANALLARI
Cartoon Network İZLE Karamel Tv İZLE Minika Tv İZLE Planet Çocuk İZLE Yumurcak Tv İZLE
Trt Çocuk İZLE Trt Okul İZLE Çizgi Film Tv İZLE
Tv izle - Canlı Tv - Canlı Tv izle | Televizyon İzle | Televizyon Seyret | Ücretsiz İzle | Online İzle | Tv Seyret | Tv Kanalları | Bedava Tv İzle |Rss | Chat | Şarkı Dinle Canlı Tv güncel blog Sohbet