29 Ağustos 2011 Pazartesi

Irene Evlerini Aldı

Evlerinde oturuyorlar

ABD’nin doğu sahillerini vuran Irene Kasırgası, dün “dünyanın başkenti” olarak anılan New York’u vurdu. Yaklaşık 5 milyon kişiyi elektriksiz bırakan kasırgada, 5 eyalette en az 20 kişi öldü. Kuzey Carolina'lı Stinson ailesinin durumu ise bölgede yaşanan dramı gözler önüne serdi.Kasırgadan en çok etkilenen eyaletlerden Kuzey Carolina'nın Nags Head kentinde yaşayan Stinson ailesi, ABD'nin güneyindeki Florida’dan kuzeyde Maine’e kadar uzanan 805 kilometrelik bir bölgeyi vuran Irene kasırgasının ilk mağdurları arasında yer aldı.

Ailenin, 1903 yılında inşa edilen ve ABD Ulusal Tarihi Yerler Listesi'nde yer alan evlerinden geriye bir tek ahşap merdivenler kaldı.
1963'ten beri bu evde oturan Billy ve Sandra Stinson çiftinin kızları Erin, merdivenlerde oturan anne babasına sarılarak onları teskin ettikten sonra, "Sadece bir an için evimiz hala arkamızdaymış gibi oturup güneşin batışını izledik" dedi.

OBAMA: TEHLİKE GEÇMEDİ
ABD Başkanı Barack Obama, kuzeye ilerledikçe güç kaybeden Irene kasırgasının etkilerinin bir süre daha hissedileceğini söyledi.
Birçok ABD’linin hala ciddi sel ve elektrik kesintileri riski altında olduğunu belirten Obama, Irene’in, sellere neden olacak şiddetli yağış bırakan tehlikeli bir kasırga olmaya devam ettiğini söyledi.
Irene, dünya ekonomisinin kalbi Wall Street’in de bulunduğu ABD’nin en kalabalık kentine rekor yağış getirdi. Kasırgada 5 eyalette en az 20 kişi öldü. 5 milyon kişiyi elektriksiz bırakan Irene, birçok yerde sel baskınlarına neden oldu, binlerce ağacı da devirdi.
Irene, New Jersey’de karaya çıkıp New York’u 104 kilometre hızında rüzgârlarla vurmaya başladıktan hemen sonra, dün TSİ 16.00 sularında ABD Ulusal Kasırga Merkezi tarafından “kasırga” statüsünden çıkarılıp, daha güçsüz “tropikal fırtına” statüsüne geriletildi. Kasırganın statüsü bu sabaha karşı daha da düşürülerek, "tropikal sonrası kasırga" olarak açıklandı. Denizde oluşan kasırgalar, karaya çıktıktan sonra süratle güç kaybediyor.
MEYDANDA DANS ETTİLER
New Yorklular yaklaşan olası sel felaketi öncesi evlerine kapanmadan yağmurun tadını çıkardı. Milyonlarca kişi felakete hazırlanırken bazı gençler de, Times Meydanı’nda yağmurun oluşturduğu su birikintilerinde “eğlendi”. Kimisi birikintilerin içine adeta balıklama atladı kimisi de çıplak ayaklarla sokaklarda dans etti. Ünlü Central Park’ta bisiklet meraklıları evlerine kapanmadan önce şimdilik “hafif” yağmurda gezinti yaptı. Washington’da deniz piyadeleri eğitim koşularını yağmur altında yaptı. Irene’nin vurduğu Kuzey Carolina Eyaleti’nde ise eğlenilecek bir durum yoktu. İnsanlar neredeyse dizlerine ulaşan sel sularında yürümek zorunda kaldı.

ARTIK HERKES EVİNDE OTURSUN
Kentin toplu ulaşım sistemi tarihte ilk kez kapatılırken, Broadway şovları beyzbol oyunları iptal edildi ya da ertelendi. 5 bin 500 kişi haftasonunu barınaklarda geçirirken, tarihte benzeri olmayan bir tahliye kararı alan New York Valisi Andrew Cuomo, kentin alçak bölgelerinde yaşayan 370 bin kişiye “Yüksek kesimlere gidin” emri verdi. Cuomo, “Bu olağanüstü durumda, Irene Kasırgası’nın yol açabileceği her türlü hal için her düzeyde devlet kurumunu harekete geçiriyorum” dedi.
"BİZE BİR ŞEY OLMAZ"

Kasırga Amerikalı Türkleri korkutmadı. New York Emniyet Müdürlüğü’nde toplum koordinatörü olarak görev yapan Türk asıllı Erhan Yıldırım, bazı Türk vatandaşlarının, “Bize bir şey olmaz” diyerek evlerini terk etmediklerini söyledi. Yıldırım, A kategorisinde tahliye edilmesi gereken bölgelerden Coney Island, Shipshead Bay ve Queens semtinde yaşayan Türk vatandaşlarının sayısının 40 bin kişi civarında olduğunu belirtip, “Biz New York emniyeti olarak bu kişileri güvenli bölgelere taşımak istiyoruz. Maalesef bazı Türk vatandaşlarımız bize bir şey olmaz havasında” dedi.



ZARAR ŞİMDİLİK 7 MİLYAR

Geçen hafta ABD’nin doğu kıyılarını ve başkent Washington’u etkileyen 5.9’luk deprem sonrası tatiline devam ettiği için eleştirilen

ABD Başkanı Barack Obama, bu sefer tatile ara verdi. Başkan Obama, kasırganın ardından Martha’s Vineyard’daki tatilini yarıda kesip Washington’a döndü. Federal Kriz Yönetim Merkezi’ni ziyaret eden Obama merkezde çalışanlara da övgü yağdırdı, “Çok iyi iş çıkardınız” dedi.

Sigorta uzmanları Irene Kasırgası’nın zararının 7 milyar doları bulduğunu açıkladı.

AFET TANRI LÜTFU

ABD’li muhafazakar talk show sunucusu Glenn Beck, “Irene Kasırgası Tanrı’nın lütfudur” diyerek tartışma yarattı. Beck, “Ölümcül kasırga insanlar doğal felaketlere nasıl hazırlanması gerektiğini öğretir. Tanrı size kontrol altında olmadığını hatırlatıyor. Panik yapmayın bu bir lütuf” dedi.


ULUSAL KANALLAR
ATV İZLE SHOW TV İZLE KANAL D İZLE STAR TV İZLE FOX TV İZLE
TRT 1 İZLE TRT HD İZLE TV8 İZLE KANALTÜRK İZLE FLASH TV İZLE
STV İZLE TV5 İZLE CNBC-E İZLE CİNE5 İZLE
TNT TV İZLE AKILLI TV İZLE PLANET SİNEMA İZLE PLANET TÜRK İZLE PLANET PEMBE İZLE HABER KANALLAR
NTV İZLE CNN TÜRK İZLE TV24 İZLE  İZLE BUGÜN TV İZLE
TRT HABER İZLE STV HABER İZLE TGRT HABER İZLE AHABER İZLE ÜLKE TV İZLE
TV NET İZLE SKY TÜRK İZLE TRT TÜRK İZLE BLOOMBERG İZLE 6NEWS İZLE SPOR KANALLARI
NTV SPOR İZLE TRT SPOR İZLE EUROSPORT İZLE TJK TV İZLE TAY TV İZLE
FB TV İZLE GS TV İZLE BJK TV İZLE LİG RADYO DİNLE NTV SPOR RADYO Müzik KANALLARI
KRAL TV İZLE POWER TÜRK İZLE NUMBER ONE İZLE TRT MÜZİK İZLE Yurdum Tv İZLEÇocuk KANALLARI
Cartoon Network İZLE Karamel Tv İZLE Minika Tv İZLE Planet Çocuk İZLE Yumurcak Tv İZLE
Trt Çocuk İZLE Trt Okul İZLE Çizgi Film Tv İZLE
Tv izle - Canlı Tv - Canlı Tv izle | Televizyon İzle | Televizyon Seyret | Ücretsiz İzle | Online İzle | Tv Seyret | Tv Kanalları | Bedava Tv İzle |Rss | Chat | Şarkı Dinle Canlı Tv güncel blog Sohbet