26 Ağustos 2011 Cuma

ABD son yılların en büyük kasırgasını bekliyor

ABD alarma geçti

ABD’nin doğu kıyıları son yedi yılın en büyük kasırgası Irene’e karşı koyabilmek için günlerdir hummalı bir hazırlık yapıyor.Dün TSİ 14.00 sularında Bahama Adaları yakınında saatte 185 km hızla esen rüzgarlara neden olan kasırganın, bugün Bahama’nın başkenti Nassau’yu etkilemesi bekleniyor. 

IRENE KASIRGASININ UZAYDAN ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLERİ / FOTO GALERİ

Irene’nin bir sonraki durağı ise ABD’nin Kuzey Carolina kıyıları. Kategori 4 şiddetindeki kasırganın ABD’ye ulaştığında saatte 210 km hızla esen rüzgarlara neden olacağı tahmin ediyor. Şu ana kadar Haiti ve Dominik Cumhuriyeti’nde büyük mali zarara yol açan kasırgadan korunmak isteyen Bahama ve ABD halkı, vakit kaybetmeden tüm önlemleri almaya çalışıyor.

NASA IRENE KASIRGASINI BÖYLE GÖRÜNTÜLEDİ / WEB TV

Köprülerin sağlamlığı kontrol ediliyor, gemiler kasırganın etkili olacağı bölgeden uzaklaşıyor, tahliye planları gözden geçiriliyor, sel baskınına karşı kum torbalarından duvarlar örülüyor, binaların kapı ve pencereleri tahta bloklarla kapatılıyor.

ABD’li yetkililer, Irene’nin izleyeceği güzergahın kesin olarak bilinmediğini, bu yüzden her türlü olasılığa karşı hazır olunması gerektiğini belirtti. Uzmanlar, Bahamaların üzerinden geçecek kasırganın Cumartesi günü Kuzey Carolina kıyılarına erişmesini bekliyor.

IRENE HAİTİ VE DOMİNİK CUMHURİYETİ'Nİ VURDU / FOTO GALERİ

KIYI BÖLGELERİNİ SÜPÜREBİLİR
Irene Haiti'de ağaçları devirdi.
Dahası, Kuzey Carolina’nın ardından Irene yoluna devam ederek Virginia eyaletinden New York Şehrine kadar uzanan bir bölgeyi etkileyebilir. Ancak bununla yetinmeyecek olan Irene, son olarak Connecticut ve Maine eyaletlerini de etkisi altına alma ihtimali bulunuyor.

Virginia’da, ABD Donanması’na ait İkinci Filo’ya Norfolk Donanma Üssü’nü terk etmesi emri verildi. Emir toplamda 64 gemiyi içeriyor. Avrupa'da ise Bahama Adaları'na yapılan uçak seferleri felç olmuş durumda.

Ulusal Kasırga Merkezi, Irene’nin etkilerinin 36 saat içinde belirgin olmaya başlayacağı uyarısı yaparak kasırganın tropikal fırtınaya da neden olabileceğini belirtti.

Kıyı bölgesinde yaşayan ABD’liler, devrilecek ağaçlar ve sel baskınlarına karşı evlerini güvenceye aldıktan sonra yüksek bölgelere tahliye edilmeye başlandı.

 


ULUSAL KANALLAR
ATV İZLE SHOW TV İZLE KANAL D İZLE STAR TV İZLE FOX TV İZLE
TRT 1 İZLE TRT HD İZLE TV8 İZLE KANALTÜRK İZLE FLASH TV İZLE
STV İZLE TV5 İZLE CNBC-E İZLE CİNE5 İZLE
TNT TV İZLE AKILLI TV İZLE PLANET SİNEMA İZLE PLANET TÜRK İZLE PLANET PEMBE İZLE HABER KANALLAR
NTV İZLE CNN TÜRK İZLE TV24 İZLE  İZLE BUGÜN TV İZLE
TRT HABER İZLE STV HABER İZLE TGRT HABER İZLE AHABER İZLE ÜLKE TV İZLE
TV NET İZLE SKY TÜRK İZLE TRT TÜRK İZLE BLOOMBERG İZLE 6NEWS İZLE SPOR KANALLARI
NTV SPOR İZLE TRT SPOR İZLE EUROSPORT İZLE TJK TV İZLE TAY TV İZLE
FB TV İZLE GS TV İZLE BJK TV İZLE LİG RADYO DİNLE NTV SPOR RADYO Müzik KANALLARI
KRAL TV İZLE POWER TÜRK İZLE NUMBER ONE İZLE TRT MÜZİK İZLE Yurdum Tv İZLEÇocuk KANALLARI
Cartoon Network İZLE Karamel Tv İZLE Minika Tv İZLE Planet Çocuk İZLE Yumurcak Tv İZLE
Trt Çocuk İZLE Trt Okul İZLE Çizgi Film Tv İZLE
Tv izle - Canlı Tv - Canlı Tv izle | Televizyon İzle | Televizyon Seyret | Ücretsiz İzle | Online İzle | Tv Seyret | Tv Kanalları | Bedava Tv İzle |Rss | Chat | Şarkı Dinle Canlı Tv güncel blog Sohbet